Lån uten sikkerhet til oppussing

Har du lenge hatt et ønske om å pusse opp boligen din? Både store og små prosjekter koster en del penger når du skal pusse opp. Dersom de oppsparte midlene ikke er nok, kan et forbrukslån gjøre drømmen til virkelighet. Et lån uten sikkerhet er et lån der du ikke trenger å stille pant i personlige eiendeler, som boligen din. Derfor vil det være noe enklere å få et slikt lån innvilget.

Viktigheten av å velge riktig forbrukslån

Det finnes mange banker å velge mellom, og mange har spesialisert seg på forbrukslån. Forskjellene på både renter og gebyrer er store mellom de ulike lånene. Ofte kan det dermed lønne seg å bruke en lånemegler for å finne det beste lånet for din situasjon. En lånemegler hjelper deg å sende inn en lånesøknad. Du vil så få mange uforpliktende tilbud tilbake. Du kan deretter sammenligne tilbudene og velge lånet som passer best for deg.

Det er viktig å velge lånet som har lavest mulig rente, samt kortest nedbetalingstid. Normalt ligger den effektive renten på mellom 12 % og 25 %. Enkelte banker kan likevel gi deg renter på under 10 %.

Fordelene ved lån uten sikkerhet til oppussing

Har noe uforutsett skjedd, og du har behov for å pusse opp boligen din så fort som mulig? Et lån uten sikkerhet har en relativt kort behandlingstid, og kan lønne seg i hastesituasjoner.

Noen av de viktigste fordelene ved et forbrukslån er;

  • Søknaden blir som oftest besvart i løpet av 24 timer
  • Pengene vil som oftest være på konto inen 1–2 virkedager
  • Lån mellom 5 000 kr og 600 000 kr
  • Fleksibel nedbetalingstid inntil fem år
  • Ved refinansiering tilbyr enkelte banker opptil 15 års nedbetalingstid

For å få innvilget lånet kan du ikke ha betalingsanmerkninger. Du kan selv sjekke hvilke opplysninger Gjeldsregisteret har lagret om deg. Får du innvilget et lån uten sikkerhet, vil du kunne starte oppussingen så fort du måtte ønske det. Dette vil igjen føre til at boligverdien stiger.

Oppsummering

De aller fleste ønsker å ha det fint rundt seg, og nordmenn er på verdenstoppen når det gjelder oppussing. Oppussing vil alltid føre til at din bolig stiger i verdi. Dette enten boligen din er slitt og har et behov for oppussing, eller om du kun ønsker å fornye huset. Du gjør altså en god investering ved å ta opp lån uten sikkerhet til oppussing.